кадър Нова телевизия Редактор: Няма да има необосновани промени и реваншизъм в

...
кадър Нова телевизия Редактор: Няма да има необосновани промени и реваншизъм в
Коментари Харесай

Министър Бозуков: 18 млрд. лева е получило земеделието ни от ЕС досега. Друг въпрос е как са преразпределени

кадър Нова телевизия 

Редактор: 

Няма да има голословни промени и реваншизъм в земеделстото министерство и неговите структури, само че няма да има и взаимни отстъпки при открити корупционни схеми и нарушения, това сподели пред Нова тгелевизиялужебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. Той акцентира обаче, че сигналите за корупция и нарушавания би трябвало да са съпроводени и с доказателства.

„ От влизането ни в Европейски Съюз насам в земеделието бяха налети големи средства – към 18 млрд лева и тези средства отидоха в земеделските производители. Как са преразпределени там е различен въпрос ", разяснява Бозуков. Политици и едри предприемачи в земеделието има, съобщи той, само че се въздържа да ги дефинира като олигарси. 

„ Ние ще ревизираме, само че можем да го проверим единствено с нашите структури – Инспектората и Вътрешния одит. Това обаче ще изиска време, само че законовата инспекция се прави от Прокуратурата и ние сме подготвени да им спомагаме с каквото можем “, разяснява министърът по въпроса за инспекциите, свързани с силовото установяване на цените на земеделска продукция. Той удостовери, че има сигнали за нарушение на пазарния принцип при ценообразуването в бранша. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР